Αστική Αποζημίωση – ΦΩΤΟ περιστατικών

  • ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ώρα ‘μηδέν’.!

§  ΔΕΝ τζογάρω με ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ.-

* Επί Αστικής Αποζημίωσης…ΜΟΝΟ ο ΄ιατροδικαστής΄ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ !!!

  • Είναι ΗΘΙΚΗ ανάγκη της κοινωνίας μας πλέον ΄να βρίσκει΄ δικαίωση ο άρρωστος και οι συγγενείς του΄.
  • ¨Παράλειψη ή υποβάθμιση της κλινικής εξέτασης σημαίνει ανορθόδοξη άσκηση της ιατρικής¨

~~~

«Τι πρέπει να κάνετε εάν ΄΄υποπτεύεστε΄΄ Ιατρική Αμέλεια* – Ευθύνη».

Εάν πιστεύετε ότι εσείς ή κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο υποφέρει ή απεβίωσε εξ’ αιτίας αμέλειας-ευθύνης ιατρών, παραθέτω πιο κάτω πέντε (5) σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να κάνετε αμέσως για να εξασφαλίσετε τα δικαιώματα σας ως ασθενής‘’.

  1. Ρωτήστε τον ιατρό σας τι έγινε: Οι ιατροί έχουν καθήκον να παρέχουν στον ασθενή επεξήγηση της ιατρικής θεραπείας και φροντίδας ως επίσης και των κινδύνων και ευεργετημάτων οποιασδήποτε διαδικασίας / θεραπείας / εγχείρησης πριν τη διενέργησή της. Δικαιούστε να λάβετε μια αληθινή και ειλικρινή απάντηση από τον θεράπων ιατρό σας – μια συζήτηση η οποία αργότερα ενδεχομένως να χρησιμεύσει ως μαρτυρία στο Δικαστήριο.
  2. Εξασφαλίστε ιατρικά πιστοποιητικά: Είναι δικαίωμά σας να λάβετε αντίγραφα των ιατρικών αρχείων σας από τον ιατρό και / ή νοσοκομείο.
  3. Τεκμηριώστε τους τραυματισμούς σας: Φωτογραφείστε ή βιντεοσκοπείστε τις εμφανείς συνέπειες του τραυματισμού σας. Αυτό θα βοηθήσει το Δικαστήριο να αντιληφθεί τη σοβαρότητα των ιατρικών λαθών.
  4. Καταγράψτε τα γεγονότα: Αν και πιθανώς να πιστεύετε ότι δε θα ξεχάσετε ποτέ αυτή την εμπειρία, μπορεί να ξεχάσετε σημαντικές λεπτομέρειες. Τηρείστε ένα καθημερινό αρχείο με ονόματα και ημερομηνίες αναφορικά με τον τραυματισμό σας έτσι ώστε να είναι εύκολο να θυμηθείτε μετά.
  5. ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ !!! για ΄ιατροδικαστική γνωμοδότηση΄ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Αγωγή με…δικηγόρο.!!!!!!!

Σημαντικότατη προϋπόθεση για τη επιτυχή έκβαση της δίκης, η πρόσληψητεχνικού συμβούλουιατροδικαστή’ εκ μέρους του ενάγοντος που επιδιώκει αποζημίωση για ιατρική αμέλεια (απαραίτητη τόσο για την θεμελίωση της ιστορικής βάσης της αγωγής του όσο και για την απόδειξη των αγωγικών του ισχυρισμών).

Ειδικότερα:

Α)Η σύνταξη ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης είναι απαραίτητη ως προς την θεμελίωση της ιστορικής βάσης της αγωγής του ενάγοντος ή των συγγενών του (σε περίπτωση θανάτου) για τους εξής λόγους:

1)Σχετικά με την αξιολόγηση της νοσηλείας του ασθενούς, σύμφωνα με τα ιατρικά στοιχεία του φακέλου του, δηλαδή εάν κατά την νοσηλεία του υπήρξε παράλειψη ή υποβάθμιση της κλινικής του εξέτασης, που σημαίνει ανορθόδοξη άσκηση της ιατρικής και περιλαμβάνει: α)Μη πρέπουσα κλινική αξιολόγηση των συμπτωμάτων από τον υπεύθυνο θεράποντα ειδικευμένο ιατρό, ως αυτός όφειλε και ηδύνατο, β)πλημμελή, χωρίς επιμέλεια παρακολούθηση της και γ)πλημμελή αξιολόγηση των ευρημάτων.

2)Αναφορικά με τη σχέση ιατρικών στοιχείων με επελθόντα θάνατο, ή αναπηρία.

3)Ως προς την ιατροδικαστική αξιολόγηση ιατροδικαστικών εκθέσεων &

4)Σχετικά με την επίδραση της αναπηρίας ή της παραμορφώσεως του ασθενούς στο μέλλον ή άλλα ιατροδικαστικά ευρήματα.

Β)Περαιτέρω η χρήση ιατροδικαστικής γνωμοδότησης και η εξέταση τεχνικού συμβούλου – ιατροδικαστή κατά την αποδεικτική διαδικασία αποτελεί κατά την άποψή μου το πλέον πρόσφορο αποδεικτικό μέσο, λόγω της κατεξέχουσας εξειδίκευσης του τεχνικού συμβούλου – ιατροδικαστή ως προς το δικαστικώς ερευνητέο αντικείμενο της ιατρικής αμέλειας (απόδειξη υπαιτιότητας).

ΕΤΣΙ,

-ΔΕΝ θα χαθεί- δίκη/αποζημίωση ¨Ιατρικής Αμέλειας-Ευθύνης¨ ΚΑΙ θα βρεθεί το δίκιο σε πολλούς παθόντες-άρρωστοι ΑΛΛΑ ΚΑΙ στις οικογένειές τους σε ΄περίπτωση΄ θανάτου!.

  • Είμαι εδώ για να Σας βοηθήσΩ.-

Prof./Dr. Ορφέας Κ. Περίδης DMSc. – Ph.D. – Soc.

Forensic Medical Examiner – Ιατροδικαστής