Αστική Αποζημίωση: ‘Νοσηλευτική ευθύνη’

§  ΔΕΝ τζογάρω με ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ.-

«Ιατρική ευθύνη / αμέλεια σε Αγωγή για Νοσοκομειακή Λοίμωξη».!

Στον εξειδικευμένο κλάδο του δικαίου της ΄Ιατροδικαστικής Επιστήμης & Τέχνης΄ διεκδικΩ εκ μέρους των πελατών μου χρηματική αποζημίωση για την ταλαιπωρία, τον πόνο και την απώλεια που υπέστηκαν διότι προσβλήθηκαν στο νοσοκομείο από επικίνδυνη λοίμωξη κατά τη διάρκεια παραμονής τους.

Στις νοσοκομειακές λοιμώξεις περιλαμβάνεται κάθε ασθένεια που προκαλείται από μικροοργανισμούς και προσβάλλει ασθενείς μετά την είσοδό τους στο νοσοκομείο ή νοσηλευτικό ίδρυμα, είτε για νοσηλεία είτε για παροχή πρώτων βοηθειών. Τα συμπτώματα της λοίμωξης εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της παραμονής των ασθενών στο νοσοκομείο ή μετά την έξοδο τους από αυτό και εντοπίζονται μέσω κλινικών ή μικροβιολογικών εξετάσεων.

Οι (Μ.Ε.Θ.) Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, οι χειρουργικές και παθολογικές κλινικές είναι τα πιο ευπρόσβλητα τμήματα των νοσοκομείων. Τα πλέον συχνά απαντώμενα πολυανθεκτικά μικρόβια είναι, μεταξύ άλλων η ψευδομονάδα και ιδιαίτερα ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκος, διεθνώς γνωστός ως MRSA (Methicillin-Resistant Staphylococcus Aureus). Επακόλουθο της πρόσληψης με νοσοκομειακή λοίμωξη είναι η υψηλά θνησιμότητα των προσβαλλόμενων ασθενών, η παρατεταμένη νοσηρότητά τους, η αυξημένη πιθανότητα ανάγκης νέας χειρουργικής επέμβασης, η λήψη περισσότερων φαρμάκων και η ψυχική επιβάρυνσή τους. Τραγικό επακόλουθο είναι ότι στην Ελλάδα & Κύπρο πολλές φορές ο ασθενής ή η οικογένειά του επωμίζεται και το επιπρόσθετο κόστος.

Στα τα νοσοκομεία υπάρχουν πρωτόκολλα υγιεινής και βέλτιστες πρακτικές που κανονικά πρέπει να ακολουθούνται προς αποφυγή μεταδόσεως νοσοκομειακών λοιμώξεων. Δυστυχώς για κάποιους ασθενείς, στην πράξη αυτό δεν συμβαίνει πάντα και είναι πολύ συχνό ασθενείς να προσβάλλονται με μικρόβια όπως το MRSA ως αποτέλεσμα ιατρικής και / ή αμέλειας/ευθύνης του νοσοκομείου.

Εάν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας έχει προσβληθεί με κάποια λοίμωξη από το νοσοκομείο δικαιούστε αποζημίωση. Απόδειξη των πιο πάνω μπορεί να οδηγήσει σε ‘χρηματική αποζημίωση’ του θύματος για ιατρική αμέλεια/ευθύνη του Νοσοκομείου.

Μπορώ και πότε να Διεκδικήσω ΄Αποζημίωση΄ για Νοσοκομειακή Λοίμωξη;

Ο Νόμος στην Ελλάδα & Κύπρο σας προστατεύει. Εάν προσανατολίζεστε προς αυτή την κατεύθυνση είναι σημαντικό να μπορείτε να αποδείξουμε στο δικαστήριο, ότι προσβληθήκατε από τη λοίμωξη κατά τη διάρκεια της παραμονής στο νοσοκομείο. Αυτό απαιτεί μαρτυρία ειδικού Εμπειρογνώμονα / Τεχνικού Συμβούλου όπως π.χ. Ιατροδικαστή.

Πως προχωρώ;

Εάν αποφασίσετε να προωθήσετε την απαίτηση σας ‘’εναντίον‘’ του Νοσοκομείου θα χειριστΩ την υπόθεσή σας με την απαιτούμενη φροντίδα και ευαισθησία. Θα σας συμβουλεύσΩ ως προς τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και την πιθανή επιτυχία σας.!!

  • Είμαι εδώ για να Σας βοηθήσΩ.-

Prof./Dr. Ορφέας Κ. Περίδης DMSc. – Ph.D. – Soc.

Forensic Medical Examiner – Ιατροδικαστής

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *