ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΝΑΡΚΙΣΙΣΜΟΣ;

‘’Η ιατρική θα πρέπει να αρχίσει να αναρωτιέται γιατί πέφτει έξω κάποιες φορές στις ΄προβλέψεις΄ της‘’.

Ανήκω στο γήινο παρόν της ζωής.!!!

Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι ΄αμετανόητοι΄ θνητοί γιατροί.-

* Κανείς δεν ντρέπεται πια σε αυτή τη χώρα, δυστυχώς !!.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία λίγα χρόνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις θανάτων και σωματικών βλαβών για τα οποία είτε έχει αποδειχθεί ιατρικό λάθος και αμέλεια, είτε βρίσκονται επί σειρά ετών υπό διερεύνηση.

Σκέφτομαι, άρα υπάρχω (Descartes). Υπάρ­χω, άρα ζω. Και αν ζω, σκέφτομαι (είμαι ζωντα­νός). Αν δε ζω, δεν σκέφτομαι (είμαι νεκρός). Χρησιμοποιώντας το αξίωμα του Descartes, φτά­νουμε στο συμπέρασμα δια του λογικού σχήμα­τος της μαθηματικής εξίσωσης, στο γεγονός της αντίληψης της ζωής από τον θάνατο.

Ας θεωρήσουμε ότι το αντίθετο της ζωής είναι ο θάνατος, κάτι που δεν μπορεί να αναγνωρίσει ο γιατρός, αφού θέλει να παρατείνει τη ζωή, ενάντια στην εμπειρία των αισθημάτων (αισθήσεις) που εί­ναι δοσμένες από τον Θεό (χριστιανισμός). Άρα ο γιατρός είναι υπό αυτή την έννοια άθεος. Και αν δεν είναι άθεος, προσπαθεί να τον αντικαταστήσει ή έστω να πάρει για λίγο τη θέση Του, αφού απο­δίδει ατέλειες στη δημιουργία Του, όπως είναι ο ανθρώπινος πόνος. Εξού και το δημώδες «μετά τον Θεό, ο γιατρός».

Η ιατρική θα πρέπει να αρχίσει να αναρωτιέται γιατί πέφτει έξω κάποιες φορές στις προβλέψεις της. Και να αφήσει κατά μέρους τις δικαιολογίες περί του «τον λόγο έχει τώρα ο Θεός». Γιατί ο Θε­ός δεν είναι για να βγάζει τα κάστανα από τη φω­τιά. Έχει πιο σοβαρές δουλειές να κάνει!

«*ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»= ΔΥΝΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ;

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΏρΑ ‘μηδέν’.!

Mε ένα-δυο άρθρα, λοιπόν, με τις απαραίτητες προσθήκες τους και κάποια λιγόλογα βουλεύματα, οπλίζονται μ’ ένα ακόμα «εργαλείο» αυθαιρεσίας τα χέρια των ημισόβαρων «εργατών του δικαίου»: δικαστών και  ιατροδικαστών, εισαγγελέων και ανακριτών.

     Τελειώνοντας να πω ότι η ιατρική φτάνει σιγά- σιγά στα όριά της με την κλασική μορφή που γνω­ρίζουμε σήμερα. Η επανάσταση είναι μάλλον γονιδιακή και το μέλλον κλίνει προς τα κει, δημιουρ­γώντας νέα ερωτήματα, ηθικά, κοινωνικά κ.λπ. Η τωρινή κατάσταση θα διαιωνίζεται για κάμποσο καιρό, για ένα λόγο που δεν θα μας αφήνει να δούμε τα πράγματα, όπως είναι. Είναι η ανάγκη του ανθρώπου για δύναμη. Και τι εννοώ; Επειδή δεν έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει ως ίσο προς ίσο τον εαυτό του και να αποδεχτεί μια και καλή τη θνητότητα, ψάχνει διακαώς και συνεχώς για εξωτερικά στηρίγματα. Το πιο εύκαιρο που του βρίσκεται είναι το χρήμα. Και για κάμποσο ακόμα θα πουλάει ελπίδα κερδίζοντας χρήμα, γιατί είναι ζήτημα ζωής και θανάτου η ματαιοδοξία του.

Επιτέλους, άς μη φοβόμαστε να μιλήσουμε για “ιατρικά λάθη” .!

Τέλος, μία χρήσιμη, από μένα, ιατρική συμβουλή:

Μην αρρωσταίνετε Σαββατοκύριακα και μήνα Ιούλιο-Αύγουστο!!!

  •  Kάθε ιατρικό λάθος έχει «κόστος» 305.000 ευρώ.
  • Τα 7 στα 10 ιατρικά ατυχήματα είναι θανατηφόρα ή αφορούν σε περιπτώσεις μόνιμης αναπηρίας.
  • Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ιατρικής, 44.000 με 98.000 θάνατοι συμβαίνουν κάθε χρόνο -εξαιτίας- ιατρικών λαθών.
  • Ινστιτούτο Ιατρικής αναφέρει επίσης ότι 7.391 θάνατοι συμβαίνουν λόγω σφαλμάτωνφαρμακευτικής’ αγωγής.

Όπως αναφέρω από τις υποθέσεις που έχω χειριστεί:

«το 40% αφορά μαιευτικά λάθη και παραλείψεις κατά τη διάρκεια του προγεννητικού ελέγχου που είχαν ως αποτέλεσμα τη γέννηση τετραπληγικών παιδιών».

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία:

«μεγάλο ποσοστό από το υπόλοιπο 60% αφορά περιπτώσεις ιατρικής αμέλειας σε απλές εγχειρήσεις χολής, σκωληκοειδίτιδας, αμυγδαλών και μικρότερο αλλά συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό αφορούν περιπτώσεις οφθαλμολογικών λαθών, ορθοπεδικών με ακρωτηριασμούς άνω και κάτω άκρων κυρίως νέων ανθρώπων και κακώσεων σπονδυλικής στήλης».

  • Πράγματι ο δικηγόρος σου εργάζεται υπέρ σου;

~ Πολλοί δικηγόροι έχουν συγκρουόμενα συμφέροντα, διαφορετικές σχέσεις με τον άρρωστο, διαφορετική σχέση με τον ιατρό, και άλλες με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Πιστεύεται ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 35.000 άνθρωποι πέφτουν θύματα από νομικές ατασθαλίες κάθε χρόνο δηλαδή το 25%.

Νομικές ατασθαλίες μπορούν να οριστούν ως αμέλεια ή παράνομη πράξη διαπράχθηκε από δικηγόρο και ότι προκάλεσαν ζημίες σε πελάτη του.

  • Στην ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ… ΘΑ υπάρξει ποτέ ΄ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ΄ για τις ΝΟΜΙΚΕΣ ‘ατασθαλίες’?

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, επαγγελματική εξουθένωση έχει το 25% των ειδικών ιατρών και το 33% των ειδικευομένων στα Νοσοκομεία, το 28% των φοιτητών ιατρικής, το 37% των νοσηλευτών καθώς και το 35% των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Ειδικά, το 35% των ειδικευομένων και το 25% των νοσηλευτών εμφανίζουν αποπροσωποποίηση και κυνισμό που, συχνά, αγγίζει τα όρια της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς.

Το ‘ burnout  προκαλεί χρήση αλκοόλ και ηρεμιστικών από ιατρούς, χρήση βίας στα νοσοκομεία, ιατρικά λάθη, παχυσαρκία, κατάθλιψη, ψυχοσωματικές παθήσεις καθώς και καρδιαγγειακές παθήσεις στους ιατρούς.

Το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης πλήττει, κυρίως, ηλικίες 35 με 45 χρόνων, ανύπαντρων ιατρών και παντρεμένων γυναικών αλλά και όσους έχουν μεγαλύτερο ενθουσιασμό για τη δουλειά τους!.

  • Είμαι εδώ για να Σας βοηθήσΩ.-

Prof./Dr. Orfeas K. Peridis DMSc. – Ph.D. – Soc.

Forensic Medical Examiner / Ιατροδικαστής.

Κράτα το

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *